Surat Permohonan Suami

Go down

Surat Permohonan Suami

Post  riamatagi on Sun Apr 29, 2007 3:36 am

Dari : Suami
17, Jalan Angkasa,
24300, Keamanan
Kalipornia Fried chiken.

Kepada : Isteriku
17, Jalan Angkasa,
24300, Keamanan
Manchester Untitled.

PERKARA : PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI

Istriku Tersayang ,

Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah karena saya ingin meminang gadis muda dan cantik yang merupakan rekan kerja usaha saya. Memandangkan komitmen yang beliau tunjukkan di tempat kerja amat baik, eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita.

Untuk bisa dimaklumkan olehmu sayang, sebenarnya masalah ini telah Lama saya fikirkan tetapi memandangkan kemampuan finansial saya yang selalu pas pasan, terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini, di samping Kurangnya rasa keyakinan untuk mengemukakan permohonan ini.

Kini, setelah saya dapat mengatasi masalah finansial kita, saya merasakan kembalinya
semangat saya yang telah hilang selama ini.

Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan dia nantinya di organisasi keluarga kita , dia akan menguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga. Selama ini hidup kita bahagia sebab jika tidak, mana mungkin engkau sayang dapat menjadi seperti sekarang.
Semua yang engkau miliki sudah bertambah besar. Mobil besar, rumah besar, kalung emas besar dan pakaian besar.
Jika dulu potongan mu seperti gitar, kini sudahbertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilah kiranya dapat kita berbagi bersama insan lain kebahagiaan kita ini.

Pihak mu sayang juga dapat menikmati faedah besar dari dikabulkannya permohonan ini karena engkau akan tetap menikmati apa yang telah miliki sekarang dengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem shift akan di perkenalkan yaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat.
Waktu bekerja yang selebihnya akan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang engkau akan nikmati ialah waktu rehat yang bebas karena sewaktu kamu cuti, saya selaku Penyelia tidak akan memantau aktivitas yang kamu lakukan.
Pada waktu itu saya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga. Menguntungkan bukan?

Atas kerjasama dari pihak mu saya dahulukan mengucapkan ribuan terima kasih. Saya amat berharap pihak mu dapat meluluskan permohonan saya ini karena adalah lebih baik jika kita dapat berbagi kebahagiaan kita ini bersama insan lain.
Saya harap permohonan saya ini di balas dengan senyuman penuh keikhlasan dari pihakmu dan tandatangan di atas kertas yang saya lampirkan , bukannya malah melempar - lemparkan periuk nasi, piring-mangkuk, sendok, atau bahkan perkara-perkara lain yang akan menyulitkan pihak mu untuk memberi persetujuan.


Saya harap kamu sudi meluluskan permohonan ini.Hadirkanlah senyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru yaitu bayi kita kedalam keluarga kita beberapa tahun silam.
Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini. Kita akan menerima orang baru juga, cuma bedanya ialah jika beberapa tahun yang lalu kita perlu menjaga dan membelainya dengan manja bersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya. Mudah sekali buat kamu kan.?

Akhir kata, saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepat mungkin.
Semoga kita bersama-bersama dengan pihak ketiga akan dapat melaksanakan program ini dengan jayanya.

Sekian, Terima Kasih.
"BERKORBAN DAN BERBAGI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA"

Yang Ikhlas Memohon,

Suami

_________________
I'll never be a memory
avatar
riamatagi
.
.

Male
Jumlah posting : 649
Registration date : 27.04.07

Statistik
Point:
20/100  (20/100)
Warning:
0/0  (0/0)
Thank:
100/1000  (100/1000)

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Kembali Ke Atas

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik